FREE WORLDWIDE SHIPPING OVER $100

LAST CALL: LOWEST PRICE GUARANTEE 50% OFF. EXPLORE

Posted in

Wat is een dermaroller?

Posted in

Wat is een behandeling met dermaroller? Is het geschikt en veilig voor u? Lees deze recensie en krijg alle belangrijke feiten.

Dermaroller is algemeen bekend als skinroller, skin needling, microneedling en collageen-inductie therapie.

Dr. Desmond Fernandes uit Zuid-Afrika is de uitvinder van dermaroller, een plastic roller-apparaat met veel kleine naaldjes.
Verschillende rollers hebben een verschillend aantal naalden. Ze variëren van 90 tot 540 naalden per roller. Dermarollers zijn er in verschillende naald maten, variërend van 0,25 mm tot 3 mm. De verouderde rollers zijn meestal gemaakt van chirurgisch staal. De nieuwere zijn gemaakt van titanium.

Hoe werken dermarollers?

Een dermaroller-behandeling veroorzaakt duizenden kleine gaatjes in de huid en breekt oud littekenweefsel af terwijl de gebruiker heen en weer rolt over de huid met het apparaat.

Dit activeert het wondgenezing mechanisme van uw lichaam en bevordert een productie van nieuw collageen en elastine. Dit proces gaat bij elke behandeling 12 maanden door.

Uw fijne lijntjes, littekens, rimpels of striae verdwijnen permanent als nieuw collageen langzaam uw huidweefsel weer opbouwt en uw epidermis (de bovenste huidlaag) dikker wordt. Velen meldden een verbetering van 60 tot 80% te zien in minder dan 6 maanden.

Zie de onderstaande afbeelding ter referentie.

Collageen herstelt het huidweefsel en vult de littekens in.
Micro Puncties (de kleine wondjes in de huid veroorzaakt door de dermaroller) verbeteren ook aanzienlijk de opname van huidverzorgingsproducten zoals vitamine C, vitamine E en hyaluronzuur doordat deze gelijk in de huid opgenomen kunnen worden zonder eerst door de buitenste laag van de huid heen te moeten komen. Dit verbetert de huidvernieuwing. Het resultaat is dat uw teint er jonger, gladder en stralender uitziet. Merkbare resultaten zijn te zien in slechts een paar behandelingen.

Hoe effectief is de dermaroller?

Dr. Fernandes ontdekte dat microneedling de vorming van collageen en elastine kan veroorzaken met slechts één behandeling. Verrassend genoeg werd in een ander onderzoek ook een drastische toename van de collageenproductie gemeld.

Eveneens in 1997 hebben Dr. Philippe Simonin en Dr. Andre Camirand gevonden dat huid naalden de verschijning van littekens kunnen verminderen. Er zijn nog veel meer onderzoeken gedaan met microneedling. In feite verifiëren ze allemaal met dezelfde bevindingen.

In één onderzoek beweren patiënten met fijne lijntjes, rimpels, littekens, striae en brandwondenlittekens een aanzienlijke verbetering te hebben. Er was een aanzienlijke toename in de hoeveelheid elastine en collageen, evenals de verdikking van de bovenste huidlaag binnen 1 jaar.

Andere onderzoeken meldden een dramatische toename van product absorptie en concentratie in de huid.

Voordelen van microneedling

Microneedling kan iedereen ten goede komen die de volgende aandoeningen wil behandelen:

 • Fijne lijntjes en diepe rimpels
 • Diepe rimpels op het voorhoofd
 • Rimpels tussen wenkbrauwen
 • Kraaienpootjes
 • Littekens
 • Diep liggende acnelittekens
 • Door de zon beschadigde huid
 • Hyperpigmentatie Tekens
 • Verouderde huid
 • Striae
 • Waterpokken Littekens
 • Ruwe huidtextuur
 • Haaruitval

Dermaroller hersteltijd en bijwerkingen

In tegenstelling tot chemische peeling of laserbehandeling met een gemiddelde hersteltijd van 2 tot 8 weken, zal de dermaroller uw bovenste huidlaag (epidermis) niet beschadigen. Het heeft een hersteltijd van slechts 2 tot 7 dagen, afhankelijk van de agressiviteit van uw behandeling.

Het heeft ook minimale bijwerkingen, terwijl een peeling- en laserbehandeling kunnen leiden tot pijnlijke ontsteking, irritatie en hyper- of hypopigmentatie.

U zult direct na een behandeling een lichte roodheid ervaren. Dit verdwijnt binnen 2 tot 7 dagen, afhankelijk van de intensiteit van uw behandeling. Ook komen er misschien wat schilfers van de huid vrij na enkele dagen voor.

Lichte roodheid na behandeling

Getuigenissen van gebruikers

De meest gestelde vraag op veel huidverzorgings forums is ‘Wat is dermaroller-behandeling?’ De tweede veel voorkomende vraag is: ‘Werkt het echt?’ Het antwoord is ‘JA’, en het werkt zelfs uitzonderlijk goed!

We kunnen uren besteden aan het prijzen van de effectiviteit van de dermaroller, maar woorden zijn nutteloos zonder echte getuigenissen van gebruikers.

Tijdelijke en permanente resultaten van de dermaroller

U zult tijdelijke en permanente resultaten van de dermaroller ervaren. U zult een tijdelijke huidverbetering opmerken doordat het bloed en de groeifactoren na een behandeling naar de behandeling gebieden stromen. Dit verdwijnt binnen een week.

U zult echter kunnen genieten van permanente resultaten wanneer nieuw collageen zich langzaam begint op te hopen en zo uw behandelde gebieden opnieuw opbouwt. Dit gebeurt 4 tot 8 weken na de behandeling. Voor diepe rimpels en littekens zijn meerdere behandelingen (4 tot 12-maandelijkse behandelingen) nodig om grote verbeteringen te zien.

Wat te gebruiken na het rollen van de dermaroller?

Dermarollers kunnen de opname en werkzaamheid van uw favoriete huidverzorgingsproducten stimuleren. Het aanbrengen van serum of crème kan hierdoor ook uw resultaat verbeteren, maar dat is niet nodig. Alleen al het uitvoeren van een dermaroller– behandeling kan groeifactoren en collageenproductie op gang brengen.

Als u na een behandeling huidverzorgingsproducten wilt aanbrengen, dient u producten te gebruiken die geen irriterende of giftige ingrediënten bevatten.

Uw producten moeten de huid hydrateren en de groei van collageen stimuleren en ontstekingen minimaliseren. Breng nooit make-up of zonnebrandcrème aan na een behandeling omdat deze ingrediënten bevatten die niet geschikt zijn voor de diepe opname door de huid.

Waar kunt u een dermaroller kopen?

Join the conversation

ACCOUNT
Wishlist
Login
Create an account

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG 0

RECENTLY VIEWED 0