FREE WORLDWIDE SHIPPING OVER $100

LAST CALL: LOWEST PRICE GUARANTEE 50% OFF. EXPLORE

Posted in

Microneedling (dermapen) vs Dermaroller – Wat is het verschil?

Posted in

Dermapen en dermaroller; voordelen tegen veroudering

Misschien bent u onlangs een paar kleine tekenen van veroudering gaan opmerken en met de velen opties die er zijn, van invasieve cosmetische chirurgie, Botox en fillers tot de meer natuurlijke benadering, is het een beetje een mijnenveld om te bepalen welke route de beste is. In dit artikel worden de voor- en nadelen van de dermapen en dermaroller uitgelegd.
U heeft waarschijnlijk een paar van deze opties afgewogen en besloten dat een meer natuurlijke benadering een goede plek is om te beginnen, maar zal u nu beginnen met een beetje doe-het-zelven? U heeft misschien de video’s op social media gezien, maar is dit iets voor u?
Misschien heeft u het gevoel dat het een beter idee is om het aan de professionals over te laten en u in te schrijven voor een microneedling-behandeling met iets wat lijkt op een penapparaat?

Dermapen en dermaroller: wat zijn dat?

Dermapen versus dermaroller? Beide zijn een soort apparaat voor de microneedling-behandeling van de huid. Het ‘derma’-gedeelte verwijst eigenlijk naar een bepaald merk apparaat; een Dermapen ® is het merk van een geautomatiseerd penapparaat met microneedling dat wordt gebruikt door huidverzorgingsprofessionals en een Dermaroller® is een naaldapparaat voor de dermaroller dat thuis kan worden gebruikt.

Voordelen van een dermaroller

# 1 Betaalbaarheid; Kosten van een dermaroller

U kunt een dermaroller-apparaat kopen en wat pas na ongeveer 6 maanden vervangen hoeft te worden (tenzij u het laat vallen, gebruik uw roller nooit met verbogen naalden).
U kunt verschillende merken dermarollers kopen vanaf ongeveer 20 euro maar ze variëren tot wel 100 euro
De duurdere dermarollers zijn nog steeds minder duur dan een enkele professionele microneedling-behandeling die kan variëren van 100 euro  tot 275 euro per sessie, afhankelijk van de grootte van het behandelingsgebied, de gebruikte producten en uw locatie in het land.
Rekening houdend met het feit dat u meerdere behandelingen van één dermaroller krijgt, zullen de besparingen snel oplopen met de doe-het-zelfmethode.

# 2 Een dermaroller is eenvoudig te gebruiken

Het rollen van de huid is gemakkelijk onder de knie te krijgen, het belangrijkste is om niet te vaak de dermaroller te gebruiken en te doen wat u prettig vindt.

U wilt genoeg rollen om een licht trauma aan de huid te veroorzaken en uw collageenproductie op gang te brengen, maar het mag niet overdreven oncomfortabel zijn.

Begin klein en na verloop van tijd kunt u de hoeveelheid behandelingen opbouwen.

Zelfs een of twee passages over de huid met een ondiepe 0,25 mm roller zullen kleine kanaaltjes in de huid creëren, zodat alle huidverzorgingsproducten die u na het rollen aanbrengt dieper in de huid zullen doordringen dan wanneer het alleen op de huid werd aangebracht.

U moet voorzichtig zijn met welke de producten die u op de huid aanbrengt na het rollen, als u namelijk vette producten op de huid aanbrengt, verstoppen ze de poriën en krijgt u puistjes. Het beste blijft u bij microneedling-specifieke producten.

# 3 Gebruik uw dermaroller wanner u daar zin in heeft

U kunt de behandeling uitvoeren wanneer u maar wilt, in het comfort van uw eigen huis.

U hoeft zich geen zorgen te maken over wie u uit de behandelkamer zal zien komen zonder make-up en een rood gezicht wanneer u snel terug naar uw auto wandelt.

U hoeft niet te bellen om een ​​afspraak te maken, soms is de afspraak die u eerder heeft gemaakt niet handig als het zover is, er zijn kinderclubs, maaltijden om te maken en alle andere 101 dingen die op uw to-do-lijst staan.

De tijd die u voor uzelf heeft, kan na 21.00 uur zijn als de kinderen eenmaal in bed liggen, u kunt zitten en ontspannen en rust en stilte heeft om uw huidverzorgingsroutine te doen

Nadelen van een dermaroller

# 1 Een dermaroller is pijnlijker in gebruik

De beweging van een roller trekt de naalden in een meer horizontale beweging over de huid. Dit zorgt voor een sleepeffect dat microscheurtjes in de huid achterlaat.

Het veroorzaakt het trauma dat nodig is om de collageenproductie te stimuleren, maar het is pijnlijker dan het gebruik van professionele geautomatiseerde microneedling-apparatuur met een langere hersteltijd na de behandeling.

U zult merken dat u een dermaroller moet gebruiken met een aanzienlijk kleinere diepte en voor veel minder behandeltijd dan met een professioneel microneedling pen.

# 2 U kunt de diepte van een dermaroller niet aanpassen

De diepte is niet instelbaar op een dermaroller, daarom moet u mogelijk meer dan één diepte dermaroller kopen om een ​​goede volledige gezichtsbehandeling uit te voeren.

Een ondiepe dermaroller van 0,25 mm moet worden gebruikt op de tere huid rond de ogen om (licht) overhangende oogleden en kraaienpootjes te behandelen.

Een diepere roller van 1 mm kan worden gebruikt rond de rest van uw gezicht, maar dit zal pijnlijk zijn op het voorhoofd waar weinig vet is. Zelfs op de dikkere delen van het gezicht zal een roller van 1 mm al snel pijnlijk zijn zonder verdovende crème.

Een ondiepere dermaroller van 0,50 mm kan comfortabeler zijn en voor een langere periode op uw gezicht worden gebruikt en geeft meer kanalen in de huid voor het opnemen van huidverzorgingsproducten en om de natuurlijke collageeninductie van uw lichaam op gang te brengen.

# 3 Een dermaroller-kop kan niet worden verwijderd

Een dermaroller kan niet worden gedemonteerd. De roller moet voor of na elk gebruik worden gesteriliseerd, wat extra tijd aan uw behandeling toevoegt. Denk er altijd aan om uw dermaroller na gebruik terug in het steriele doosje te doen om hem tegen microben te beschermen.

Het steriliseren kan met kokend water, u kunt wat kokend water in een kopje gieten en de roller erin laten weken om eventuele microben te doden, u kunt dit het beste doen nadat u het apparaat heeft gebruikt om de kans op verbranding van de huid te verkleinen als de roller niet voldoende koelt voor gebruik.

Een andere optie is een steriliserende spray op basis van alcohol of een natuurlijker product op basis van colloïdaal zilver. Sterilisatieproducten zijn een extra kostenfactor om toe te voegen aan een dermaroller behandeling thuis.

Voordelen van professionele microneedling-behandeling

# 1 Microneedling-patronen zijn minder pijnlijk

De naaldpatronen die worden gebruikt op een geautomatiseerde pen met microneedling werken in een verticale, rechte op en neergaande beweging die de huid niet scheurt, waardoor de behandeling comfortabeler is in vergelijking met de sleepbeweging van een dermaroller.

Er kunnen veel meer kanaaltjes in de huid worden gemaakt op een diepere diepte zonder het gebruik van een verdovende crème.

Het gebruik van een dermaroller van 2 mm op het gezicht zou bijvoorbeeld zeer pijnlijk zijn, en zou bijna ondraaglijk zijn zonder verdovende crème, vanwege het scheuren van de huid.

Dit is beter te verdragen met een geautomatiseerde microneedling-pen, waarmee meer kanalen kunnen worden gevormd en waarmee veroudering wordt verbeterd, aangezien de huid van nature meer collageen kan afgeven, waardoor fijne lijntjes en rimpels worden verminderd terwijl u uw natuurlijke uitstraling behouden blijft.

# 2 De microneedling pen heeft een instelbare naalddiepte

De mogelijkheid om de naalddiepte op een professionele microneedling pen aan te passen, maakt het mogelijk om veel huidproblemen in één sessie te behandelen, dit kan ook geld besparen omdat u niet meerdere behandelingen nodig heeft voor verschillende huidproblemen.

Het is eenvoudig om dieper te gaan tijdens het werken aan littekenweefsel of om de slappe huid rond de kaaklijn strakker te maken waarbij de kaken worden opgetild. Schakel vervolgens in een oogwenk over naar een ondiepe behandeling waar de huid het dunst is om ouderdomsproblemen rond de ogen zoals kraaienpootjes, donkere kringen, wallen en (licht) overhangende oogleden te behandelen.

# 3 Microneedling wordt uitgevoerd door een getrainde professional

Betalen voor een professionele behandeling geeft u de gemoedsrust dat uw behandeling correct wordt uitgevoerd door een getrainde professional met kwaliteitsapparatuur.

U krijgt een nauwkeurig nazorgadvies en een overzicht van mogelijke bijwerkingen om op te letten na de behandeling.

Doe eerst wat onderzoek voordat u zich aanmeldt bij een huidverzorgingsprofessional. De goede professionals bieden meestal een gratis consult aan waar u een idee kunt krijgen van de professional en de behandelomgeving. U kunt vragen om de apparatuur te zien en misschien hebben ze ook voor-en-na foto’s van de behandeling.

Nadelen van professionele microneedling

# 1 Microneedling-behandelingen zijn duurder

Professionele behandelingen met microneedling-apparatuur zijn duurder dan zelf thuis een roller kopen en gebruiken. Het microneedling-apparaat, dat door professionals wordt gebruikt, is duur in aanschaf. Ze moeten investeren in opleiding en verzekeringen om deze behandelingen goed uit te voeren.

De producten die samen met professionele microneedling-behandelingen worden gebruikt, zijn producten van hoge kwaliteit die peptiden, extracten, vitamines en antioxidanten bevatten om de resultaten van microneedling te ondersteunen.

Professionals op het gebied van huidverzorging bieden vaak een kortingsoptie aan cliënt die zich binden aan een behandelblok van behandelingen om cliënten aan te moedigen te profiteren van een kuur, dit is een manier om wat geld te besparen op professionele microneedling.

# 2 Een herbruikbare dermaroller is beter voor het milieu

De plastic naaldpatronen voor eenmalig gebruik die nodig zijn voor professionele microneedling-pennen en de verbranding hiervan is niet milieuvriendelijk.

Hoewel dermarollerapparaten van plastic zijn gemaakt, zijn ze herbruikbaar en hebben ze een veel kleinere ecologische voetafdruk dan de wegwerpbare naaldpatronen en de omhulsels om ze steriel te houden die gebruikt worden voor microneedling-apparatuur.

Samenvatting

Een doe-het-zelf-dermaroller is een meer betaalbare optie die u de flexibiliteit geeft om de behandeling uit te voeren wanneer u maar wilt, maar om deze behandeling effectief uit te voeren, moet u wellicht meer dan één roller met verschillende naalddieptes aanschaffen.

Professionele microneedling behandelingen geven u de zekerheid van goed nazorgadvies. 

U krijgt een meer op maat gemaakte aanpak met de mogelijkheid om veel verschillende huidgebieden en problemen te behandelen door de instelbare naalddiepte tijdens een enkele behandeling. U moet zich echter vastleggen op het houden van afspraken en vanuit een milieuoogpunt is hergebruik van een dermaroller thuis beter voor het milieu.

Als u twijfelt over de beste keuze, vraag dan advies aan een huidverzorgingsdeskundige om samen met u de reis van uw lichaam naar natuurlijke huidverbetering te starten.

 

 

 

Join the conversation

ACCOUNT
Wishlist
Login
Create an account

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG 0

RECENTLY VIEWED 0